DARTS: NAGY BEJELENTÉST TETT A NÉGYSZERES MAGYAR BAJNOK

Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan rendszeresen szurkolhatunk magyar versenyzőnek a PDC darts-világbajnokságon.

Székely “Penge” Pál az M4 Sport Sportreggeli című műsorában jelentette be, hogy a Budapest Police SE támogatásával elkezdődik profi pályafutása. Ez azt jelenti, hogy a következő három évben csak és kizárólag a darts-cal kell foglalkoznia.

Az egyesület nem régiben megválasztott elnöke, Vagyon Tibor elmondta, gyakorlatilag az alapoktól szeretnék újra felépíteni a Budapest Police SE-t és ebben nagy segítséget nyújthat nekik a hazai darts emblematikus figurája.

A felek hároméves együttműködési megállapodást kötöttek, ez idő alatt az egyesület finanszírozza majd Székely Pál versenyzését, beleértve az útiköltségeket, a szállásköltségeket, a nevezési díjakat és az egyéb szükséges kellékek költségeit, mint például a ruházat és a további kiegészítők.

Vagyon Tibor hozzátette, hogy az együttműködés részeként ők finanszírozzák Székely Pál profi versenyeztetését, cserébe pedig a dartsos segít nekik abban, hogy a sportág minél szélesebb rétegekhez eljusson Magyarországon.

Székely Pál a hazai dartsélet egyik legmeghatározóbb alakja, az ő nevéhez fűződik a DartsMatek névre keresztelt szoftver megálmodása is, ami játékos módszerrel segíti az alapvető sportági matematikai műveletek elsajátítását. Itthon százötven, külföldön pedig már több mint száz ország ötezer intézményében használják ezt a módszert arra, hogy a gyerekek matematikai készségeit fejlesszék.

A Penge becenévre hallgató versenyző 21 éve foglalkozik a darts-cal, ellőtte a szombathelyi Tanárképző Főiskola NB I/B-s kézilabdacsapatának volt a kapusa.

Hosszú távú célom, hogy rendszeresen a PDC-világbajnokságon szerepelhessek, de egyelőre ez még nem aktuális. Ebben az évben Magyarországon lesz az amatőr darts Európa-bajnokság, most elsősorban arra szeretnék felkészülni. Jövőre már száz százalékban a profi karrier elindítása a cél, ez az év pedig az erre való felkészülésről szól. Hogy a három év alatt hova tudok eljutni, az nagyon sok mindentől, de leginkább tőlem és attól függ, hogy mennyi munkát tudok belefektetni”

– mondta a versenyző az M4 Sport műsorában.

Nem véletlen, hogy nem hemzsegnek Magyarországon a profi dartsosok, ahhoz, hogy valaki kilépjen a nemzetközi porondra, nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Egy versenyhétvégén való részvétel forintban számolva hat számjegyű összeget kóstál, ráadásul egy magyar dartsosnak rengeteget kell utaznia, hogy olyan versenyeken és tornákon vegyen részt, amelyekkel az élvonalba küzdheti fel magát. Minél több versenyen indul valaki, annál nagyobb eséllyel teheti ezt meg, így a hazai versenyzőknek mindenféleképpen támogatókra van szükségük ahhoz, hogy valós eséllyel szállhassanak versenybe az elittel, nem mellesleg napi szinten 6-8 óra edzésmunkát is bele kell fektetniük a felkészülésbe.

Székely Pál a második magyar profi dartsos Bezzeg Nándor után. Bezzeg egyedüli magyarként mondhatja el magáról, hogy a PDC-világbajnokságra is sikerült kvalifikálnia, 2008-ban az első fordulóban esett ki.

Székely Pál eddig a Target Darts versenyzője volt, az angol sportszergyártó vállalat első kelet-európai dartsosként igazolta le.

forrás: sportfaktor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.